top of page

Fehérház kalappal

Családi ház tervezés

Helyszín: Budapest II. kerület

Tervezés: 2017

Kivitelezés: 2018 - 2019

Belsőépítészet: Szabó Z Milán

Tartószerkezeti tervező: Kelényi Nándor

Gépésztervező: Dömötör Gábor

Elektromos tervező: Fekete János

Eredeti tervező: Báles Antal

Korábbi áttervező: Bartók János

Drón felvételek: Szabó Z Milán

Generál kivitelező: Globo Menedzsment Kft.

  A meglévő családi ház bővítésére 2017 nyarán érkezett a felkérés irodánhoz. A Megrendelőink amerikából frissen hazatelepült négytagú család volt, akik szerettek volna egy kényelmes otthont kialakítani Magyarországon. Az eredeti épület hangulata annyira megkapó volt, hogy azonnal megállapodtunk a Megrendelővel, hogy azt megőrizzüók eredeti állapotában és olyan hozzáépítésban gondolkozunk, ami kiemeli az eredeti épület megjelenését. 

Mindenképp úgy szerettük volna kialakítani a hozzáépítést, hogy a régi és az új épülettömeget egyértelműen elkülönüljön. A ráépítés ezért a tervek szerint egy markáns, antracit szürke hullámlemez burkolatú tömegként jelenik meg, ahol a pozitív sarkok íves kialakításúak.

  Az alsó szinten kap helyet a gyerekek birodalma két külön gyerekszobával, egy konyha-étkező résszel, fürdőszobával, illetve itt kap helyet a gépészeti tér.

 Az első szint a szülői részleg. Itt található a dolgozó szoba, a szülői háló, ahonnan a nagyméretű gardrób és a külön fürdő nyílik, illetve a vendégszoba. A szülői hálóból egy kis fedett teraszra jutunk, ahonnan az újonnan kialakított jakuzzis pihenő közelíthető meg.

  Az új épületszinten helyezkedik el a konyha-étkező-nappali. Ezen a szinten egy magasságba kerülünk az épület háta mögött kialakított sík területrésszel, ahova a medence és pihenőterasz került elhelyezésre. A pihenő teraszhoz tartozik egy wellness épületrész, ahol szauna és gőzkabin került elhelyezésre.

A wellness és pihenőterasz nappaliból történő megközelítésére a két épületrészt egy híddal kötöttük össze, így lehetővé téve a fedett megközelítést. 

A gépkocsi tárolására egy támfalgarázs kerül kialakítársa.

bottom of page