top of page

Galériás ház

Családi ház tervezés

Helyszín: Budapest XIV. kerület

Tervezés: 2017

Kivitelezés: 2018 - 2019

Tartószerkezeti tervező: Dancs László

Gépésztervező: Dömötör Gábor

Elektromos tervező: Fekete János

Kivitelező: CLC-Construct Kft.

A tervezési terület Budapest 14 kerületében, a Kalauz utcában található. A környék csendes, családi házas övezet.

Megrendelőnk egy négytagú család volt, akik számára nagyon fontos a közösen eltöltött idő, legyen szó a nappaliban való közös játékról vagy a kertben történő mókázásról. Így az épület belső kialakítása a központi dupla belmagasságú nappali-étkező-konyha térre épül, ami a közösen töltött idő helye. Az emeleten viszont mindenki megtalálja a saját kis kuckóját, ahova időnként elvonulhat és elmerülhet saját gondolataiban. 

A ház hosszúkás elrendezésének köszönhetően az épület mögött védett, a kíváncsi szemek elől elzárt udvar alakult ki, ami a közös grillezéseknek, nyáresti beszélgetéseknek, hétvégi focizásoknak ad teret.

A ház külső megjelenését tekintve az egyszerűség, a letisztultság volt a cél. A fehér felületeket a nyílászárók között elhelyezet famitázatú kompozit betétek törik meg, illetve a földszinten világos színű travertin mészkő jelenik meg. A tető antracit színű fedést kap. A ház formai kialakítása egyszerű, költséghatékony és energetikai szempontból is ideális kialakítású, míg a homlokzati játék elegáns megjelenést biztosít.

bottom of page