Szilvaház

A helyszín Panyola, egy szatmári kis falu, amit a helyiek csak a „szilva szülőhazájának” neveznek. A manufaktúra neve is ezt idézi, SZILVAHÁZ. Az egyszerű geometriának és méreteknek köszönhetően, a helyi anyagok is alkalmasak a megvalósításra. A külső burkolat egy, a szilvafa kéregét, egyedi szürke színét imitáló sötét pácot kap. Az árnyékolást felnyitható, vörös színű helyenként eltolható falamellák biztosítják, amelyeket eredeti szilvafából képzeltem el. Ezek jól ellensúlyozzák a sötét külső “kéreg” színvilágát. Az épületeket egy látszó beton talapzat fogja össze, melynek nyers felülete jól illeszkedik a rusztikus környezethez.  

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • social_loggg_edited
  • social_loggg_edited_edited_edited_edited

individuARCHT építészet és design